Archief & foto's

Onderstaand een indruk van de activiteiten van de afgelopen jaren, variërend van instructeurs- en scootertraining danwel trips welke we zelf of met één van de andere partijen hadden georganiseerd. Altijd handig om een indruk te krijgen wat je kan verwachten als je met één van de duiktrips meegaat. Meer informatie over de diverse stekken is te vinden elders op site. Meer foto's volgen.

7 nov '10
31 okt10
18,19 sept '10
22 juni'10
7-9 en14-16 mei'10
28 mrt '10
25 feb '10
14 dec '09
10 aug '08
15 aug '04
07 juli '03

ANDI Gasblender opleiding (CGB)
ANDI Gasblender opleiding (CST)
Steengroeveduiken België
ANDI REVO level II (mCCR/eCCR) opleiding
ANDI Gasblender opleiding (CGB)
Zeelandweekenden Grevelingen met de Mattanja
ANDI Servicetechnician opleiding (CST)
3e bezoek Duik- en Demonteergroep (Koninklijke Marine Den Helder)
2e bezoek Duik- en Demonteergroep (Koninklijke Marine Den Helder)
Testdag Bonex onderwaterscooters - Dutch Cavedive group Galderse-Meren (foto's Cor Kuyenhoven en Bram Saeys)
ANDI trainingsweek Kroatie - Level 3 / 50 mtr - TTM (Technical Trimix)
ANDI trainingsweek UK - National dive centre Chepstow & Stoney Cove


7 Nov '10 / Geslaagden ANDI Gasblender opleiding (CGB)

Hans Snip, Herman Spel en Frans Legdeur hebben met succes de 3-daagse ANDI gasblendtraining afgerond. Naast de uitgebreide theorie over zuurstof, de gevaren, de werking van compressoren / boosters de 40% mythe, de componenten van de vulinstallatie was er vollop tijd om zelf stap voor stap praktische ervaring op te doen en de nodige nitrox en trimix vullingen te maken..

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


31 Okt '10 / Geslaagden ANDI Servicetechnician opleiding (CST)

Frans Meijer, Hans Snip en Jan Molenaar hebben met succes hun ANDI CST opleiding afgerond. Absoluut een geslaagde cursus en het echte werk begint nu echt met het toepassen van de opgedane kennis omtrent het zuurstofschoon maken en servicen van oa. duikcylinders, kranen en automaten in de eigen werkplaats.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


17-19 Sept '10 / Weekend steengroeveduiken België

Op het programma stonden de vier steengroeven van: Vodelee, Croisette, Roche Fontaine, en Deux Eglises.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player1 Okt '10 / Geslaagd voor de REVO level II (mCCR/eCCR) opleiding

Het stond al lang op mn wensenlijst maar het is er nu dan ook echt van gekomen. Mijn eerste 10uur met de REVO rebreather zitten erop. De ANDI training stond borg voor vijf lange dagen van 0730 tot 2200 met twee duiken van een uur op 25 meter diepte in de Starnbergersee met 6gr. water gevolgd door zeer uitgebreide theoriesessies. Pittig maar wat een ervaring om zonder bellen te duiken en wat een rust.. absoluut de overstap van opencircuit waard.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


22 juni '10 - ANDI Gasblender opleiding (CGB)

Leo Molenaar en Gerben van der Meulen hebben met succes de 3-daagse ANDI CGB opleiding afgerond. Naast de uitgebreide theorie over zuurstof, de gevaren, de werking van een compressor / booster etc. en de componenten van een vulinstallatie was er vollop tijd om zelf stap voor stap praktische ervaring op te doen. Binnenkort een reactie van de heren zelf

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


7-9 mei & 14-16mei '10 - Zeelandweekenden Grevelingen met de Mattanja

Onder alvast mijn bovenwaterfoto's van het eerste zeelandweekend. Helaas was ik onverwacht verhinderd tijdens het tweede weekend maar ik heb vernomen dat op een paar onwennigheden na (het is immers geen rode zee live aboard) beide weekenden zeker geslaagd waren. Volgend jaar staan ze zeker weer op het programma en is het voornemen om de ANDI CSU opleiding aan boord af te ronden. De gemaakte onderwaterfoto's vindt je via onderstaande links elders op het internet.
- Onderwaterfoto's 1e weekend: Rianne
- Onderwaterfoto's 1e weekend: Pieter van der Veer
- Onderwaterfoto's 2e weekend: Rudy Rosman
- Onderwaterfoto's 2e weekend: Marco van Walstijn

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


28 mrt '10 - ANDI Servicetechnician opleiding (CST)

Bart de Wit, Helmar de Ruiter (Delta Diving) Marcel Coret (Kevmic Diving) en Sven Peeman en Michel van de Leur (Divepost Zoetermeer) met succes hun CST opleiding afgerond. De theorie waren we al snel dor aangezien iedereen al was opgeleid tot gasblender. Daarom was er vollop tijd om praktisch bezig te zijn en te ervaren hoe het is om met goed gereedschap (bijv. de 6 bar stomer met demiwater, 10 liter ultrasoon bad, momentsleutel etc) diverse kranen en cylinders te controleren en schoon te maken. Een geslaagde cursus maar het echte werk begint nu met het toepassen van de opgedane kennis in de eigen werkplaats

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


25 feb '10 - 3e bezoek Duik- en Demonteergroep (Koninklijke Marine Den Helder)

Na een prettige ontvangst met een kopje koffie zijn we gestart met een spannende presentatie waarbij in beeld wordt gebracht wanneer, hoe en waar marine eenheden wereldwijd worden ingezet. De tweede presentatie toonde een beeld van de opleiding van de mariniers met daarna de specialisaties waaruit gekozen kan worden zoals, para, sniper, arctic specialist, mountaineer en communicatie specialist. Rond de middag zijn wij verwend met een heerlijke rijsttafel. Na het eten hebben we genoten van een rondvaart langs de marine fregatten met een bijbehorende uitleg van de marine rondleider. Het tweede gedeelte was het doel van de dag. Een marine duiker liet ons het materieel zien dat in gebruik is bij de Duik en Demonteer Groep. Materieel als rebreaters, programeerbare onderwater opsporings apparatuur, recompressietank, de las-oefen-tank, bommen en granaten kwamen aan bod. Als toetje werden wij getrakteerd met een bezoek aan het oefenschip van de DDG waar de marine duikers net met een operatie bezig waren. Prachtig om er zo dicht bij te mogen zijn. (foto's Frank Meijer)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


14 dec '09 - 2e bezoek Duik- en Demonteergroep (Koninklijke Marine Den Helder)

Absoluut een geslaagde trip. In de ochtend een powerpoint met uitleg over wat de DDG zoal doet, daarna uitgebreid rond kijken in de opslag en onderhoudsruimte. Hun SIVA rebreather uitvoerig bekeken en aansluitend de medusa recompressietank bewonderd waarna we ruim de tijd hadden om alle mogelijke explosieven in ons op te nemen voor als we een wrakduik maken op de noordzee. De blauwe hap ontbrak niet en het moet gezegd het eten was vorstelijk... het eten konden we laten zakken tijdens de rondvaart door de haven met uitleg over alle schepen. Volgend jaar weer lijkt me maar hopelijk dan ook met een bezoek aan het marinemuseum en de onderzeeboot. Buiten het seizoen bleek het museum nl op maandag dicht te zijn.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


10 Aug '08 - Testdag Bonex onderwaterscooters - Dutch Cavedive group Galderse-Meren (fotos: Cor Kuyenhoven en Bram Saeys)

Absoluut een topdag. Zag het weer de dag ervoor nog slecht uit. Op de dag zelf hadden we het niet beter kunnen treffen. Met een kleine groep (enkele waren nog op vakantie of nog onderweg naar huis) grotduikers en diverse scooters.. waren het ideale omstandigheden om ze eens objectief te testen en te ervaren wat de echte verschillen qua techniek en vaargedrag zijn. Ik heb zeker het idee dat voor het in de toekomst niet alleen bij kijken gaat blijven. José de Veer, Othmar Schimmel, Gabriëlle de Pender, Derk van der Woude, Peter Schreurs. Jorg van Bladel, Cor Kuyenhoven, Stefanie van de Boogaart, Bram Saeys,.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


15 aug '04 - ANDI trainingsweek Kroatie - Level 3 / 50 mtr - TTM (Technical Trimix)

Vanuit Amsterdam toch wel een kleine 1500 km rijden naar het eiland Rab in de noordhoek van Kroatie maar met een beetje carpoolen en op tijd wisselen was het goed tijd. . Op het programma stond het afronden van onze level 3 TTM opleiding en een beetje vakantie houden als de tijd het over zou laten. De wind werkte niet altijd mee dus dan maar een paar bootduiken in de buurt. Helaas maar het was niet anders. De lokatie, de boten en het vulstation waren in ieder geval prima voor mekaar en aan het eind van de week hadden we voldoende uren in het water gelegen om de cursus af te ronden en te ervaren hoe het er 's avonds in de hoofdstad van Rab aan toe gaat. Meer info over het duikgedeelte vindt je in ieder geval terug op de site van Kron diving

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


7 Juli '03 - ANDI trainingsweek UK - National dive centre Chepstow & Stoney Cove

Met de boot van Hoek van Holland en daarna boven London langs dwars door Engeland op naar de Westkust voor een aantal duiken in de steengroeve van Chepstowe, wat overigens vlakbij Bristol en de rivier de Severn ligt. Het NDC was destijds nog in aanbouw maar beloofde veel goeds. De steigers waren al klaar en met een maximale diepte van 75 mtr. en een decokamer naast de groeve was het destijds al een perfecte stek voor alle technische duiktrainingen. Zelf was ik nog vollop in training voor mijn ANDI instructeurspapieren en de mogelijkheid om één van de dagen een droge duik in de decokamer naar 50 mtr te maken op lucht was dan ook een welkome ervaring. Kan niet anders zeggen dan dat iedereen op deze diepte echt enorm veel last had om zich te focussen, opdrachten te maken en niet alleen maar moppen te tappen. Je had het zelf niet door maar als je buiten de tank naar de andere groep in de tank stond te kijken en luisteren dan dacht je wel anders. Tussendoor stond ook de cross-over van Joe Diver gepland. Een lokale technische instructeur en het is zijn echte naam. Dus voor mij voldoende tijd om een duik met één van zijn onderwaterscooter te maken en zijn vulinstallatie met echte olievrije Rix compressoren eens verder te besturen. Voor het 2e deel van de trip stond Stoney Cove op het programma. Voordat het NDC werd geopend was deze groeve zo'n beetje het Vinkeveen van Engeland. Niet echt diep maar wel een stek om geweest te zijn. Meer info vindt je op de site van het NDC Chepstowe en Stoney Cove.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player